Southern Division Diving Club

Over ons.

Southern Division is geen duikvereniging en geen duikclub in de zin van het woord, maar een duikende vriendengroep. Wij staan open voor alle duikers van alle bonden. Ons doel is om relaxed en veilig te duiken, meestal in combinatie met andere plezierige aangelegenheden. We duiken op wisselende plaatsen, waarbij we uitstapjes organiseren naar leuke stekken in binnen- of buitenland. Van origine is Southern Division een BSAC club, maar we zijn overgestapt naar IDD voor opleidingen, maar iedereen is welkom!

Southern Division heeft Liberté, Egalité en Fraternité hoog in het vaandel staan.
Liberté (vrijheid) Iedereen mag doen en laten wat hij wil!
Egalité (gelijkheid) Iedereen met een brevet van eender welke bond mag zich aanmelden bij ons.
Fraternité (broederschap). Wij zijn niet alleen in woord, maar ook in daad een groepje Bourgondische duikers.

Het spreekt voor zich, tijdens het duiken met Southern Division staat de veiligheid voorop! Wij vinden dat het hier om vertrouwen en kameraadschap gaat, je legt je leven toch een beetje in de handen van je buddy!!!

Iedere week wordt er buiten gedoken het zij in de bekende poelen zoals La Gombe, Panheel, Sprimont hetzij in nieuwe waters relatief in de buurt en natuurlijk Zeeland en ieder jaar gaan we tenminste éénmaal op duikvakantie. Dit jaar wordt het Estartit, goed bekend bij de meerderheid van de Southern Division leden.

Alle leden mogen input geven over de uit te zoeken duik plaatsen. Zoals gezegd vrijheid blijheid, gewoon lekker buiten duiken met gezellige mensen!!! Niks moet alles mag zolang het maar veilig gebeurd!!!

Heb je interesse om je aan te sluiten bij onze gezellige vriendenclub, neem gerust contact op met info@sd-diving.nl.

Bij onze club zitten leden van onderstaande bonden, waaronder o.a. IDD, PADI, BSAC en NOB